Povratak na blog

dm podržao projekt "Jedimo zdravo, živimo sretno" Doma za odgoj djece i mladeži iz Osijeka

U ponedjeljak, 31. listopada, dm je Domu za odgoj djece i mladeži iz Osijeka predao donaciju namijenjenu realizaciji projekta "Jedimo zdravo, živimo sretno" u sklopu kojeg će se u funkciju staviti neobrađeno zemljište.


dm-ova donacija omogućit će aglomeraciju za poboljšanje plodnosti tla zemljišta koje će postati ekološki vrt štićenika Doma za odgoj djece i mladeži iz Osijeka. Osim što će omogućiti ekološki uzgoj voća i povrća za potrebe kuhinje Doma, projekt "Jedimo zdravo, živimo sretno" pomoći će u stvaranju radnih navika štićenika Doma te će omogućiti praktičnu edukaciju o važnosti zaštite okoliša. Uz to, samostalni uzgoj voća i povrća smanjit će financijsku opterećenost Doma.

Dom za odgoj djece i mladeži prijavio je svoj projekt na inicijativu "Jer sve smo to MI!" koju je dm pokrenuo povodom 20. obljetnice poslovanja u Hrvatskoj kako bi otkrio i podržao realizaciju društveno korisnih projekata u lokalnim zajednicama diljem Hrvatske. "Jedimo zdravo, živimo sretno" jedan je od 40 projekata u čiju će realizaciju dm uložiti više od 1,5 milijuna kuna.
 
"Zaprimili smo više od 2.000 prijava društveno korisnih projekata u sklopu inicijative dm-a Jer sve smo to MI! i moram reći kako odabir projekta "Jedimo zdravo, živimo sretno" nije bila teška odluka", istaknula je Romina Vrhovec, područna menadžerica dm-a. "Projekt Doma za odgoj djece i mladeži iz Osijeka doprinosi zajednici i njenim članovima na više razina: neobrađeno i neiskorišteno zemljište bit će stavljeno u funkciju podrške djece i mladih, njihovog razvoja i edukacije te će istovremeno omogućiti lakše funkcioniranje Doma. U ime dm-a zahvaljujem ravnateljici Vanji Marić i svim djelatnicima Doma što su omogućili dm-u da sudjeluje u realizaciji ovog projekta."
Top