1. Nagrade

Povelja o volontiranju djelatnika 2019.


U srijedu, 7. svibnja na trećoj Konferenciji o volontiranju zaposlenika pod nazivom „Na valovima volonterstva“ predstavljena je inicijativa Povelje o volontiranju zaposlenika koju su potpisala čak 23 poslodavca, uključujući dm-drogerie markt.

 

 

Inicijativu koja je prva takve vrste u Europi, pokrenuli su Volonterski centar Zagreb, Hrvatski centar za razvoj volonterstva i Mreža za razvoj korporativnog volontiranja. Povelja  se odnosi na sve privatne i javne organizacije, a namjera je potaknuti uvođenje sustavnijeg pristupa volontiranju kroz definiranje pravila volontiranja, stvaranje pogodnog okruženja za volontiranje te usvajanje standarda volontiranja. 

„Djelatnike uvijek potičemo na osobni razvoj i motiviramo ih na volontiranje. Izuzetno smo ponosni na naše djelatnike koji se svake godine uključuju u volonterske aktivnosti i daju individualni doprinos društvu. Inicijativa Povelje o volontiranju zaposlenika uistinu je hvalevrijedna i iznimno nam je drago što joj se priključio veliki broj hrvatskih tvrtki kako bismo zajedno promovirali volonterstvo i potaknuli poslovni sektor, javni sektor i druge organizacije da stvaraju i razvijaju uvjete za volontiranje“, naglasila je Nataša Odak, menadžerica Razvoja ljudskih resursa.

 

Volonterski Oskar 2018.

 

U petak, 30.11. povodom dodjela Volonterskog Oskara 2018., dm-u je uručena zahvala kao tvrtki koja najbolje razvija program volontiranja djelatnika. Volonterski Oskar priznanje je koje devetu godinu za redom dodjeljuje Volonterski centar Zagreb, a uz proglašenja volontera godine, organizatori poseban naglasak stavljaju i na organizacije koje su dale izuzetan volonterski doprinos gradu Zagrebu u 2018.. Ove godine, Volonterski centar Zagreb prepoznao je dm-ove inicijative kojima potiče djelatnike na volonterski rad  u cilju razvoja zajednice i poboljšanja kvalitete života u Gradu Zagrebu.

 
Top