Realizirane donacije

 

Donacija HCK-u Petrinja 

 

Gradskom društvu Crvenog križa Petrinja donirali smo 24 palete dm higijenskih i sanitarnih proizvoda u ukupnoj prodajnoj vrijednosti 194.407,20 kuna isporučenih u sabirne centre Petrinje, Gline i Siska. 
 

Ta je donacija samo jedan dio potrebitih osnovnih sredstava za život i bit će od velike pomoći svim građanima koji su se našli u teškim situacijama nakon razornog potresa koji je pogodio područje Gline, Petrinje i Siska.

Posljedice potresa biti će dugoročne, a kako bismo pružili potporu i pomoć stanovnicima potresom pogođenih mjesta, dm će i dalje svojim donacijama pomagati unesrećenim obiteljima.  

Centar za odgoj i obrazovanje Dubrava

 
Centru za odgoj i obrazovanje Dubrava donirali smo namještaj i klima uređaj u vrijednosti 21.739,82 kuna za opremanje stana za organizirano stanovanje za štićenike Centra. 
Opremljenim će se stanom koristiti dva korisnika kojima će taj životni korak otvoriti mogućnosti za zapošljavanje i dostojanstven život.

Centar djeluje kroz školovanje i rehabilitaciju djece i mladih s motoričkim teškoćama i kroničnim bolestima.

 

dm-ova donacija Institutu Ruđer Bošković

 
U pet godina dm osigurao više od četvrt milijuna kuna za istraživanje raka prostate
U utorak, 22. prosinca 2020. dm je Institutu Ruđer Bošković predao donaciju u iznosu 57.350 kuna namijenjenu istraživanju raka prostate koja je ostvarena u suradnji sa Satiričkim kazalištem Kerempuh u sklopu dm-ove inicijative #pokretpravihfrajera.
Tijekom pet godina suradnje dm je u sklopu inicijative povodom Movembera, mjeseca muškog zdravlja, istraživanje raka prostate Instituta Ruđer Bošković podržao s više od 275.000 kuna.
Laboratorij za nasljedni rak Zavoda za molekularnu medicinu Instituta Ruđer Bošković bavi se istraživanjima tumorskih stanica, njihovih obilježja i mehanizama koji omogućuju njihov rast i razvoj.
Na projektu „Tumori prostate u tri dimenzije“ radi istraživački tim od šest istraživača, svaki sa specifičnim znanjima i vještinama te višegodišnjim iskustvom u istraživanju tumora.

Dezinficijensi za starije osobe slabijeg imovinskog statusa

 
U petak, 27. studenoga 2020. dm je Hrvatskom Crvenom križu predao donaciju u vrijednosti većoj od 60 500 kuna kojom su osigurani dezinficijensi za više od 2 000 starijih osoba slabijeg imovinskog statusa. Donacija je realizirana u sklopu programa „Čuvajmo ih“ kojim Hrvatski Crveni križ želi osigurati dezinfekcijska sredstva i zaštitne maske za starije osobe slabijeg imovinskog statusa u cilju smanjenja rizika zaraze koronavirusom.

„Zaštita zdravlja naših djelatnika i sugrađana dm-u je na prvom mjestu. Svi smo na neki način osjetili posljedice epidemije koronavirusa, a posebno su pogođeni naši stariji kojima trebamo pružiti potporu kako bi se lakše nosili s promjenama koje donosi ova neizvjesna situacija. Donacijom dezinficijensa želimo pomoći onim starijim sugrađanima koji, nažalost, nisu u prilici nabaviti sve što im je potrebno kako bi zaštitili svoje zdravlje“, izjavio je Darijo Vukančić, područni menadžer dm-a.
Svi koji žele podržati Hrvatski Crveni križ u njegovoj brizi o starijim osobama koje žive u siromaštvu mogu to ostvariti izravnom donacijom za program „Čuvajmo ih“ i tako pomoći u opskrbi zaštitnim maskama i dezinficijensima. Kako podržati program, doznajte na internetskoj stranici www.hck.hr.

Uz Giving Friday do donacije vrijedne 333.729 kuna


U petak, 27. studenog 2020. dm je treću godinu zaredom obilježio Giving Friday čime je socijalnim samoposlugama Hrvatskog Crvenog križa osigurao donaciju higijenskih i ostalih potrepština u vrijednosti 333.729  kuna što je pet posto ukupnog dnevnog prometa ostvarenog u prodavaonicama dm-a i dm online shopu. Tako je dm, na dan kada je većina trgovaca nudila popuste i akcije, kupcima pružio priliku da podrže dm-ovu donaciju potrebitim građanima. Više od 75.000 kupaca obilježilo je Giving Friday, potpuno drugačiju inačicu Crnog petka, čime su svoju kupnju pretvorili u dobro djelo.
„Posebno smo dirnuti odazivom naših kupaca koji su sudjelovanjem u Giving Fridayu omogućili pomoć najpotrebitijim građanima društva. Zajedno ćemo donirati pet posto ukupnog dnevnog prometa dm-a, a smatramo da u ovim neizvjesnim vremenima iskazana briga o drugima, solidarnost i prepoznavanje potreba zajednice predstavljaju najljepšu najavu nadolazećih blagdana. U ime dm-a zahvaljujem svim kupcima koji su nam pomogli da korisnicima socijalnih samoposluga osiguramo prijeko potrebne proizvode za svakodnevan život te im tako pokažemo kako smo tu za njih“, izjavila je Gordana Picek, prokuristica i voditeljica resora Nabave i marketinga u dm-u.

Socijalne samoposluge djeluju u sklopu 18 gradskih društava Crvenog križa te omogućuju humanitarnu pomoć za gotovo deset tisuća ljudi. Socijalne samoposluge najpotrebitijim građanima omogućuju da napune košarice prehrambenim proizvodima i higijenskim potrepštinama bez novčane naknade, a ujedno štite dostojanstvo svojih korisnika jer im osiguravaju okruženje u kojem mogu samostalno i neometano birati namirnice i proizvode.

Potpora radu udruge P.I.N.K. life

 
U petak, 13. studenog 2020. dm je udruzi P.I.N.K. life predao donaciju u iznosu 57.112 kuna koja je namijenjena kupnji histeroskopa za Klinički bolnički centar Zagreb. Histeroskop je uređaj koji najnovijim i najsuvremenijim metodama odstranjuje sumnjive tvorbe na ginekološkim organima i time uvelike pomaže u kvalitetnijem i lakšem liječenju.

Donacija je ostvarena tijekom listopada u dm prodavaonicama u sklopu projekta Pink ribbon u koji se kupnjom odabranih proizvoda uključilo više od 48 tisuća građana. dm i partneri za svaki su kupljen označen proizvod donirali jednu kunu udruzi P.I.N.K. life.

Za bržu i jednostavniju dijagnostiku

 
dm-ova donacija Kliničkoj bolnici Sveti Duh dio je dm-ovih dugogodišnjih napora u pružanju potpore kvalitetnijem radu zdravstvenih institucija u Hrvatskoj.
U petak 2. listopada dm je Kliničkoj bolnici Sveti Duh predao donaciju vrijednu više od  41 000 kuna za kupnju opreme koja će djelatnicima Kliničke bolnice omogućiti bolju dijagnostiku uz EKG uređaj te uređaj za Brahijalni indeks gležnja koji omogućuje pojednostavljen i ubrzan put do dijagnoze periferne arterijske bolesti.
Bolesti srca i krvnih žila uzrok su gotovo svake druge smrti u zapadnom svijetu, a u Hrvatskoj su kardiovaskularne bolesti također na vrhu ljestvice smrtnosti. Kroz ordinacije KB Sveti Duh godišnje pak prolazi 2 200 bolesnika sa sumnjom na perifernu bolest krvnih žila.

U proteklih godinu dana dm je podržao rad i aktivnosti zdravstvenih ustanova iz Zagreba, Varaždina, Dubrovnika i Slavonskog Broda kojima je osigurao poklon-pakete za djecu pacijente, medicinsku zaštitnu opremu, proizvode za rodilje i djecu, medicinske uređaje te ležajeve za roditelje koji ostaju uz djecu koja su hospitalizirana.
Top