Kako je sve krenulo...

Povodom proslave 15. rođendana dm-a i povodom obilježavanja Europske godine volontiranja dm je društvu poklonio 15.000 radnih sati svojih djelatnika u humanitarne svrhe.

U suradnji s Hrvatskom mrežom volonterskih centara dm je poklonio svim djelatnicima jedan slobodan dan kako bi ga proveli volontirajući u odabranom projektu, a u cilju stvaranja boljeg i ljepšeg svijeta u kojem živimo. U sklopu inicijative „Hrvatska volontira“ koja je organizirana povodom Međunarodnog dana mira 21.9.2011., u jednom danu okupljen je najveći broj volontera diljem Hrvatske koje su velikim dijelom činili upravo djelatnici dm-a.

Tako je velik broj naših djelatnika svoj slobodan dan proveo na raznim projektima zaštite okoliša, socijalne skrbi, različitih humanitarnih djelatnosti, poput uređivanja derutnih škola, vrtića te prihvatilišta za životinje s ciljem utjecaja na razvoj i napredak zajednice te na poticaj što većeg broja ljudi na uključivanje u volonterske aktivnosti.

Samu vrijednost projekta prepoznala je i poznata zagrebačka grupa Parni Valjak čiji su članovi pružili veliku podršku Hrvatskoj mreži volonterskih centara svojom turnejom „Vjeruj, Tu sam čovjek“. Tijekom turneje nastupali su u Splitu, Zagrebu, Zadru, Puli, Rijeci i Osijeku, a sve u misiji poticanja što većeg broja građana na volontiranje i pokretanje pozitivnih promjena u svojoj zajednici.


Deset godina kasnije i dalje stavljamo naglasak na društveno odgovorno poslovanje, a u izgradnji odnosa s građanima i uspostavljanju međusobnog povjerenja najvažnijim smatramo lokalni doprinos. On nam omogućuje da bolje razumijemo potrebe zajednice u kojoj živimo i radimo.

Upravo smo stoga pokrenuli inicijativu „Više od mene“ i svim djelatnicima dali mogućnost da jedan dan u godini poklone onima kojima je to najpotrebnije. Volonterske aktivnosti organiziramo u suradnji s partnerskim udrugama, a ako prepoznaju potrebe u svojoj lokalnoj zajednici, naši se djelatnici mogu i samostalno angažirati i organizirati volontersku aktivnost u mjestu u kojem žive. Stvaran doprinos kreće upravo iznutra – od nas samih. 

Inicijativom „Više od mene“ dm je za svoje djelatnike postavio trajno usmjerenje – volontiranje je važno! Jer neprocjenjiv je osjećaj kada nekome pomažemo.

Top