Povratak na blog

Donacija dm-a za brži napredak učenika Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec

U petak, 14. listopada, dm je Centru za odgoj i obrazovanje Čakovec predao donaciju u vrijednosti od 20.000 kuna za kupnju digitalnog logopedskog seta namijenjenog individualnom radu s djecom s poteškoćama. Zahvaljujući logopedskom setu, 190 učenika pohađat će logopedske vježbe koje će im omogućiti da postignu bolje rezultate na područjima komunikacije, čitanja, govora i slušanja. Donacija je ostvarena u sklopu inicijative Jer sve smo ti MI! kojom će dm podržati realizaciju 40 društvenih projekata diljem Hrvatske s više od 1,5 milijuna kuna.

 

„Novi digitalni logopedski set djeci koja izvan naše ustanove nemaju priliku pohađati logopedske vježbe omogućit će razvijanje sposobnosti u jezičnom razumijevanju i izražavanju, ispravljanju teškoća govora te poboljšanje pažnje i koncentracije.  Zahvaljujući inicijativi Jer sve smo to MI! individualni rad s djecom s poteškoćama bit će kvalitetniji i učinkovitiji“, izjavila je Dragica Benčik, ravnateljica Centra.

 

Kako bi unaprijedili napredak djece s poteškoćama Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec prijavio je projekt na dm-ovu inicijativu Jer sve smo to MI!.

 

„Među više od 2.000 prijavljenih projekata dm je odabrao 40 koje ćemo realizirati u sklopu inicijative. Dvadesetu obljetnicu poslovanja dm će obilježiti onime što je utkano u temelje našeg poslovanja – pomaganje zajednici. Uvjereni smo kako upravo djelujući na lokalnoj razini možemo doprinijeti i razvoju našeg društva u cjelini. Vjerujemo kako će ova donacija učenicima omogućiti bolji napredak, a vrijednom osoblju Centra za odgoj i obrazovanje olakšati svakodnevni posao", izjavila je Dijana Košić, područna menadžerica dm-a.
Top