Povratak na blog

dm podržao rad udruge Debra 24h servis

U inicijativi u kojoj će dm podržati realizaciju 40 društveno korisnih projekata, dm je odabrao i projekt udruge Debra 24h servis koja već 20 godina pruža sveobuhvatnu podršku obiteljima kojima se rodi dijete s buloznom epidermolizom.

Uz brojne vidove podrške, udruga osigurava besplatan smještaj u apartmanu tijekom liječenja u Zagrebu. Apartman je uređen za dvije obitelji te je prilagođen potrebama osoba s invaliditetom. Kako je izdatak održavanja i najma prostora veliki financijski teret, Udruga se obratila dm-ovoj inicijativi s projektom financiranja godišnjih troškova najma i održavanja.
"Tijekom 20 godina koliko Debra 24h servis postoji ostvaren je velik napredak, kako u osvješćivanju javnosti o ovoj rijetkoj bolesti, tako i u osiguravanju prikladne liječničke skrbi i psihološke podrške osobama koje boluju od bulozne epidermolize, ali i njihovim obiteljima. Ponosni smo što u godini kada dm i Debra slave dva desetljeća postojanja imamo priliku ostvariti ovu lijepu suradnju i pomoći djeci leptirima i njihovim obiteljima", izjavila je područna menadžerica dm-a Andreja Ancić.

Debru je 1996. god. osnovala majka oboljeloga od bulozne epidermolize. Zbog nedostupnosti informacija, do svih je informacija došla sama. Želeći pomoći drugim roditeljima u istoj situaciji, pokrenula inicijativu osnivanja udruge, a u znanjima i potrebnim informacijama pomoglo joj je vlastito iskustvo i iskustvo mreže istovjetnih udruga u Europi.
Danas se Debrin ekspertni tim sastoji od 12 liječnika, 2 medicinske sestre i 2 tehničara koji djeluju na području grada Zagreba, redovito se dodatno educiraju na simpozijima i kongresima, a svakodnevno im se priključuju novi ljudi dobre volje.
 
Top