Povratak na blog

Donacija dm-a omogućila opremanje pedijatrijskog odjela Opće županijske bolnice Požega

U petak, 14. listopada, dm je pedijatrijskom odjelu Opće županijske bolnice Požega predao donaciju u vrijednosti od 120.000 kuna koja je uložena u opremanje ovog odjela. Zahvaljujući donaciji dm-a, osiguran je novi EKG uređaj, dva moderna kreveta za preglede, dva kreveta za intenzivnu njegu pacijenata, dva monitora i dvije infuzijske pumpe. Donacija je ostvarena u sklopu inicijative Jer sve smo ti MI! kojom će dm podržati realizaciju 40 društvenih projekata diljem Hrvatske s više od 1,5 milijuna kuna.

 

Naša bolnica ima veliki značaj na županijskoj razini te nas raduje kako ćemo realizacijom ovog projekta stvoriti potencijal za daljnje širenje zdravstvenih usluga pedijatrijskog odjela. Osoblje našeg odjela čini sve kako bi svojim malim pacijentima, među kojima je i velik broj djece s posebnim potrebama, osiguralo što kvalitetnije liječenje uz modernu opremu te omogućilo što brži oporavak. Zahvaljujući donaciji dm-a, naša liječnička pomoć bit će brža, bolja i učinkovitija“, izjavio je Prim. mr.sc. Vlado Drkulec, pročelnik službe za dječje bolesti, Opća županijska bolnica Požega.

 

Kako bi unaprijedili zdravstvenu skrb o malim pacijentima, pedijatrijski odjel Opće županijske bolnice Požega svoj je projekt Za osmijeh malih pacijenata – opremanje pedijatrijskog odjela prijavio na dm-ovu inicijativu Jer sve smo to MI!.

 

Ponosni smo što nam naši poslovni rezultati omogućavaju da ulažemo u razvoj zajednice i unaprijedimo živote onih kojima je to najpotrebnije. Uvjereni smo kako upravo djelujući na lokalnoj razini malim koracima možemo doprinijeti i razvoju našeg društva u cjelini. Vjerujemo kako će ova donacija malim pacijentima i njihovim roditeljima omogućiti kvalitetnije liječenje i olakšati im boravak u bolnici", izjavila je Ana Fostač-Krilčić, članica Uprave dm-a.

 

Na pedijatrijskom odjelu Opće županijske bolnice Požega zdravstvene usluge pruža šest liječnika i 20 medicinskih sestara. Predano osoblje svakodnevno brine o oko 50 malih pacijenata, među kojima je i značajan broj djece s različitim posebnim potrebama koji imaju ili su u riziku od kroničnih fizičkih, razvojnih ili mentalnih stanja. Nova dijagnostička oprema i ležajevi omogućit će bolju skrb i liječenje svim pacijentima na razini cijele regije. 

Top