Tragači sreće

Tragači srećeSamobor

1 sri, 02.11. Provedbom ovog projekta udruga na inovativan i učinkovit način provodi terapijske, odgojne i obrazovne aktivnosti za djecu i mlade. Integrirajući posebno školovanog psa pomagača u terapijske aktivnosti s djecom sa teškoćama u razvoju mijenja se djetetova percepcija okoline. Iz zamorne i frustrirajuće situacije dijete ulazi u jednu zanimljiviju, prirodniju i opušteniju situaciju, u kojoj naglasak nije na ponavljanju istih vježbi već na interakciji sa psom i terapeutom. Interakcija sa psom pomagačem pruža djeci jedinstveno iskustvo koje u pozitivnom raspoloženju izaziva osjećaj sigurnosti, potiče društveno prihvatljive oblike ponašanja (smijeh, suradnju i igru), smanjuje osjećaj napetosti i tjeskobe, suspreže nasilno i agresivno ponašanje, pojačava suosjećanje i brigu o drugom. To shvaćanje pomaže djeci, naročito onoj s poremećajima u ponašanju, da razviju samopouzdanje, empatiju i poštovanje prema drugima, ali i prema samima sebi. Uvažavajući psa kao živo biće, kod djece i mladih pojačava se svijest brige o drugome, a kroz zajedničke aktivnosti sa psom uče se timskom radu i prihvaćanju tuđih različitosti i odgovornosti. Kad netko poštuje bilo koji oblik života povećava mu se poštivanje i odgovornost prema vlastitom životu.
Digitalni logopedski set

Digitalni logopedski setČakovec

1 uto, 18.10. Projekt je namijenjeni individualnom radu s djecom s višestrukim teškoćama (primarno intelektualnim teškoćama uz pridružene smetnje). Digitalni logopedski set bi omogućio bolji i brži napredak na području komunikacije, jezika, čitanja, govora i slušanja.
Za osmijeh malih pacijenata - opremanje pedijatrijskog odjela

Za osmijeh malih pacijenata - opremanje pedijatrijskog odjelaPožega

1 pon, 17.10. Predano osoblje Pedijatrijskog odjela Opće županijske bolnice Požega najbolje se osjeća kada uspješno i brzo pomogne svojim malim pacijentima ozdraviti. Svakodnevno oko 50-tak djece treba našu pomoć, a među njima je i značajan broj djece s posebnim potrebama. Činimo sve kako bismo im traumatično iskustvo, kakvo bolest zasigurno je, umanjili i skratili što je više moguće. Kako bi naša liječnička pomoć bila što brža, bolja i učinkovitija, provedbom ovog projekta želimo omogućiti nabavku prijeko potrebne medicinske opreme namijenjene boljoj skrbi malih pacijenata, a uključuje nove pulsne oksimetre, monitor vitalnih funkcija, perfuzor (infuzijsku pumpu), te nabavku kreveta za intenzivnu njegu djece. Brza dijagnoza stanja, te adekvatno liječenje koje neće ostati u lošem sjećanju i koje će nas sve skupa učiniti još boljim ljudima je ono što želimo u svojim i životima naših malih pacijenata.
Sanacija ornitološkog staništa Savica

Sanacija ornitološkog staništa SavicaZagreb

1 pon, 17.10. Sastanak s partnerima u provedbi projekta radi podjele zadaća potrebnih za provedbu projekta i podjela konkretnih zaduženja. Ishodovanje potrebnih dozvola i certifikata nadležnih institucija. Odlazak na jezero Savica i fotografiranje terena. Izrada obavijesti i plana čišćenja jezera Savica te ucrtavanje pristupnih putova. Izrada promidžbenih letaka i plakata. Mapiranje jezera Savica i podjela na kvadrante za čišćenje. Priprema osiguranja ronilaca, sudionika ekološke akcije kako bi se izbjegla mogućnost ronilačkog udesa. Osiguranje higijenskih uvjeta i priručne prve pomoći kao i pomoći čistim kisikom. Osiguranje i organizacija prijevoza posebnim prikolicama dva gumena čamca za vađenje otpada iz jezera Savica. Osiguranje i pripremanje ronilačke opreme i punjenje potrebnog broja ronilačkih boca. Priprema ronilačkih padobrana za vađenje krupnog i glomaznog otpada (peći, akumulatori, auto gume i sl.). Organizacija organiziranog komunalnog odvoza glomaznog otpada i ekološko zbrinjavanje istog. Medijska popraćenost i eveluacija projekta. Izrada foto i video dokumentacije.
Maska - Mali sajam kazališta 2016

Maska - Mali sajam kazališta 2016Daruvar

1 sri, 12.10. Maska - mali sajam kazališta nudi 10-ak izuzetno kvalitetnih kazališnih predstava namijenjenih djeci predškolskoga, nižeg i višeg osnovnoškolskoga uzrasta. Na manifestaciji se redom pojavljuju kazališne družine, dramski studiji i profesionalne kazališne kuće, kao i ulični performeri. Cilj je podizanje razine svijesti i interesa djece i školske populacije za kulturu i kazališnu umjetnost.
Sretna djeca

Sretna djecaOzalj

1 sri, 12.10. U dvorani bi trebalo napraviti slijedeće: skinuti staru lamperiju sa zidova, sanirati zidove od vlage, ostrugati staru boju, te pogledati i pobojati zidove, skinuti stari parket, napraviti novu izolaciju, te postava novog parketa i na kraju napraviti novu izolaciju na vanjskim zidovima. Želimo postići to da djeca u zdravim i normalnim okolnostima borave u dvorani.
Marjanski bonton

Marjanski bontonSplit

1 pet, 07.10. Park-šuma Marjan simbol je grada Splita, njegova rekreacijska zona i zaštićeni dio prirode nerazdvojivo povezan sa životom grada. Edukativna slikovnica "Marjanski bonton" bit će produžetak edukativnih programa za mlađe uzraste koji podučavaju o potrebi i značaju zaštite prirode, potrebi boravka u njoj te stvaranju emocionalnog odnosa neposrednim učenjem i kontaktom. Prilagođenim sadržajima i ilustracijama na primjeru Park-šume Marjan nastojimo podučiti mlađe naraštaje o potrebi očuvanja prirode, ulozi pojedinca i održivom razvoju.
Socijalna samoposluga

Socijalna samoposlugaSplit

1 pon, 03.10. Socijalna samoposluga obuhvaćala bi učinkovitu, kontinuiranu i individualiziranu pomoć socijalno ugroženim obiteljima. Glavne aktivnosti odnosile bi se na osiguravanje osnovnih životnih potrepština za socijalno ugrožene obitelji. Otvaranjem socijalne samoposluge, unaprijedila bi se kvaliteta života ne samo djece iz socijalno ugroženih obitelji već i svih ostalih članova obitelji. Rezultati ovog projekta direktno će utjecati na smanjenje stope rizika od siromaštva i povećati kvalitetu života građana na području splitsko-dalmatinske županije.
Minute razonode

Minute razonodeGospić

1 pet, 30.09. Udruga Društvo "Naša djeca" grada Gospića skrbi za djecu od rođenja do završetka osnovnog školovanja. Kroz ovaj projekt, koji se, kao i sve druge aktivnosti i programi unutar Udruge provodi isključivo volonterskim radom, organiziramo provođenje slobodnog vremena djece. U sklopu projekta „Minute razonode“ pokrenute su: Likovna radionica (radionice za djecu od 4-14 godina), Plesna skupina „Ritmix“ (učenje strandardnih latinoameričkih plesova, za djecu od 4-14 godina), Aktivnosti za djecu u bolnici (odlazak naših članova i volontera na Dječji odjel OB Gospić, kako bi raznim aktivnostima olakšali boravak malih pacijenata na bolničkom liječenju) i Lutkarska skupina „Maslačak i točkica“ (okuplja odrasle članove i volontere koji osmišljavaju i izvode lutkarske predstave za djecu). Veliki entuzijazam i predanost naših voditelja aktivnosti i ostalih volontera koji sudjeluju u provedbi projekta osiguravaju djeci našega grada da iskuse i upoznaju sve ono što je dostupno i drugoj djeci u većim gradovima, te smo zbog toga iznimno ponosni na naš rad. LJUBAV DJECI PRIJE SVEGA!!! – naš je moto i misao vodilja.
Uvođenje prilagođenog pribora za jelo u svakodnevicu djece s poteškoćama u razvoju

Uvođenje prilagođenog pribora za jelo u svakodnevicu djece s poteškoćama u razvojuZagreb

1 pon, 12.09. Naša bolnica zbrinjava oko stotinu djece od kojih preko 60% ima poteškoće jedenja (sposobnost držanja i manipuliranja hrane /tekućine u ustima gutanje) i hranjenja (prinošenje hrane /tekućine iz tanjura ili šalice ustima putem pribora za jelo), pa smo krenuli u prijedlog nabave prilagođenog pribora za jelo s ciljem osamostaljivanja djece u toj vrsti samozbrinjavanja. Kako su za hranjenje potrebne određene manipulativne vještine, djeca ih imaju narušene te im je problematično samostalno se hraniti bez prilagođenog pribora. Svrha projekta je svakom djetetu omogućiti da se što samostalnije hrani bez tuđe pomoći a u ovom smislu to im može omogućiti poseban pribor za jelo. Osim što bi djeca bila samostalna bila bi sretna i zadovoljna.
Pomoć u kući starijim osobama

Pomoć u kući starijim osobamaBiograd na Moru

1 sri, 27.07. Projekt Pomoć u kući starijim osobama Gradsko društvo Crvenog križa u partnerstvu s općinama Sv.Filip i Jakov i Pašman skrbi o 39 korisnika. Nažalost sve je više starijih osoba kojima će pomoć biti potrebna i očekujemo sve više korisnika u programu provedbe projekta Pomoć u kući starijim osobama. Na globalni demografski trend starenja stanovništva usmjerava nam pozornost i međunarodna federacija društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca. Do 2050. godine u svijetu se očekuje udvostručeni udio osoba od 60 godina stoga je važno razvijati programe podrške s ciljem osiguranja i sprječavanja institucionalizacije pružanjem izvaninstitucijskih usluga na području djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Biograd na Moru. Kroz navedeni projekt pružaju se usluge pomoći starijim osobama u obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti i to neposredno u njihovim kućanstvima.
20 godina Debra, 24h servisa za

20 godina Debra, 24h servisa za Zagreb

1 sri, 27.07. Debra 24h servis, punih 20 godina pruža kompletnu podršku obitelji kojoj se rodi dijete sa rijetkom bolešću - buloznom epidermolizom (EB) od početnih informacija, materijala o bolesti, dijagnostike, podršku stručnog liječničkog tima, koordinaciju dogovaranja kontrola i zahvata te pružanja smještaja za vrijeme boravka u Zagrebu, a sve u cilju prevencije komplikacija koje bi se dogodile uslijed neznanja, nepravilne njege i neredovitih pregleda i zahvata, stoga organiziramo edukacije o njezi rana i savjetovalište o mogućnostima liječenja. Također veliku važnost pridajemo osnaživanju oboljelog i roditelja za borbu s teškom svakodnevicom, putem psiholoških savjetovališta i radionica, te putem organiziranja druženja i osmišljavanja slobodnog vremena za vrijeme boravka u našem apartmanu radi liječenja u Zagrebu ( može trajati i do 2mj). Većina oboljelih su 80-100% -tni invalidi već nakon nekoliko godina života.
Osiguranje pristupa osobama s invaliditetom Klinici za dječje bolesti Zagreb

Osiguranje pristupa osobama s invaliditetom Klinici za dječje bolesti ZagrebZagreb

1 pet, 22.07. U planu je demontaža starog, neupotrebljivog dizala za osobe s invaliditetom i ugradnja novog el. dizala prilagođenog za osobe s invaliditetom i osobe smanjene pokretljivost, te izmjena postojeće elektroinstalacije za potrebe i ugradnju novog dizala i sigurnosti korisnika u bolnici za dječje bolesti Zagreb. Isto tako želimo ugraditi koso podizne sklopive platforme za potrebe svladavanja visinske razlike na stubištu, te će se u cijelom bolničkom prostoru postaviti oznake kojima će se olakšati snalaženje osobama s invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti.
Nabavka računala za info kutak Gradske knjižnice Senj

Nabavka računala za info kutak Gradske knjižnice SenjSenj

1 pet, 15.07. Ova naša prijava odnosi se na molbu da nam vaša uvažena tvrtka pomogne u nabavci pet računala kojima bismo opremili naš INFO KUTAK i omogućili posebno mladima da im računala posluže za učenje, druženje i zabavu, ali i kako bi mlade privukli u Knjižnicu. Računala bi služila i svim ostalim korisnicima usluga Knjižnice i građanima.
Ljetni kamp za osobe s invaliditetom

Ljetni kamp za osobe s invaliditetomZagreb

1 pon, 11.07. Socijalna usluga Ljetni kamp za osobe s invaliditetom je organizirano ljetovanje za djecu s teškoćama u razvoju i mlade s invaliditetom. Ovom socijalnom uslugom pružamo mladim osobama s invaliditetom priliku za odlazak na ljetovanje u društvu vršnjaka, gdje se socijaliziraju i razvijaju vještine samostalnijeg življenja. Istovremeno, time kreiramo priliku za njihove roditelje/skrbnike da iskoriste svoje (zakonom zajamčeno) pravo i ispune potrebu za godišnjim odmorom.
Moć knjige

Moć knjigeSlavonski Kobaš

1 sri, 06.07. PŠ Slavonski Kobaš pohađa 117 učenika u osam razreda. Škola nema knjižnicu te učenici nemaju mogućnost posuđivanja knjiga. Cilj projekta je oformiti i opremiti školsku knjižnicu potrebnom knjižnom građom za sadašnje i buduće generacije učenika. Organizirati ćemo razne aktivnosti (književni kvizovi, radionice, tematske izložbe) kao i kutak za Internet čime bi potaknuli učenike na razvijanje čitalačkih sposobnosti te povećali interes za korištenje svih izvora informacija u stjecanju znanja i vještina tokom školovanja. Učenicima će se omogućiti da se školskom knjižnicom koriste tijekom svih nastavnih i nenastavnih aktivnosti kako bi stjecali znanja i vještine na koje imaju pravo ali im je uskraćeno zbog nedostatka materijalnih i financijskih sredstava. Učenicima se žele pružiti bar približni uvjeti za učenje kakve bi trebali imati u 21. stoljeću.
Savjetovalište Otvorena vrata

Savjetovalište Otvorena vrataZagreb

1 sri, 06.07. Savjetovalište u kontinuitetu radi od 1997. godine. Od tada su tisuće korisnika iskoristile mogućnost besplatnog obiteljskog, partnerskog i individualnog savjetovanja kojeg vode profesionalci koji su honorirani. Budući da godinama nismo imali mogućnost ulaganja i opremanja prostora, ovo je prilika da nam pomognete u uređenju i opremanju prostora veličine ca 20 m2.
Ljubav na djelu

Ljubav na djeluZagreb

1 sri, 06.07. Udruga Ljubav na djelu je udruga roditelja djece oboljele od malignih bolesti koja djeluje u sklopu Klinike za dječje bolesti Zagreb. Kroz svakodnevni kontakt s roditeljima djece oboljele od malignih bolesti, pružamo im sve vidove podrške (besplatan smještaj, prijevoz, financijsku podršku, psiho-socijalnu podršku) kako bi se roditelj mogao što kvalitetnije posvetiti liječenju djeteta. Kroz prikupljanje upita i sažimanje realnih potreba roditelja i oboljele djece koja se liječe pri Zavodu za hematologiju i onkologiju KDBZ, želja nam je uz podršku DM-a, darovati naše roditelje i djecu DM proizvodima koje svakodnevno koriste, kako bi im olakšali dugotrajno liječenje.
Ronilačka eko akcija Valkane 2016

Ronilačka eko akcija Valkane 2016Pula

1 uto, 05.07. Ronilačka ekološka akcija čišćenja gradske plaže Valkane u Puli. Cilj projekta je čišćenje uvale gradskog kupališta od krupnog otpada, kako bi se poboljšalo zatečeno stanje prije sezone kupanja, te izvršenje vježbe spašavanja na moru unesrećenog ronioca kako bi se uvježbali postupci spašavanja, kako od strane voditelja ronjenja tako i od strane žurnih službi. Sve aktivnosti bit će zabilježene podvodnim snimcima sa terena a isti će se dalje proslijedit na analizu koja će predložit način sanacije zatečenog stanja s ciljem obnavljanja flore i faune u uvali.
Od uha do uha

Od uha do uhaBjelovar

0 Cilj ovog projekta je smanjiti vršnjačko nasilje kroz aktivno sudjelovanje mladih u prevenciji nasilja i prihvaćanju različitosti. S djecom i mladima vježbat ćemo prepoznavanje različitih oblika nasilja, jačati životne vještine i vježbati toleranciju. Educirat ćemo vršnjačke edukatore kao buduće vršnjačke uzore i nositelje pozitivnih promjena u svojim razredima, školama i društvu. U edukaciju ćemo uključiti i roditelje. Prezentirat ćemo javno poruke učenika nastale u projektu te ćemo pozvati građana da daju podršku suzbijanju nasilja u društvu.
Biti fit je hit

Biti fit je hitRijeka

0 Priprema terena i nabava fitnes sprava za vanjsku upotrebu u svrhu unaprjeđenja školskog dvorišta i igrališta što će rezultirati poboljšanjem tjelesne aktivnosti djece i svih ostalih građana lokalne zajednice, obzirom da se ništa slično ne nalazi u slobodnoj ponudi na Trsatu.
Sto godina uz Priče iz davnine

Sto godina uz Priče iz davnineZagreb

0 Osam dramskih skupina iz 8 osnovnih škola (Zagreba, Slavonskog Broda i Ogulina) uprizorit će po jednu priču iz djela I. B. Mažuranić: Priče iz davnine. Svaka će skupina prema vlastitom afinitetu izabrati dramski izričaj. Jedna do dvije plesne skupine izvest će koreografiju: Ples Domaćih i Bjesova. U listopadu kad se obilježava stoljeće Priča iz davnine održat će se smotra ostvaraja. Učenici će se moći izraziti i kroz likovne i literarne uratke. Projektom se želi potaknuti djecu da proučavaju vrijednu literaturu, da se kreativno izraze na način koji im najviše odgovara, da razvijaju maštovitost, ustrajnost, da surađuju zbog zajedničkog cilja, da razvijaju toleranciju prema drugima.
Čitamo i družimo se – kutić za čitanje i odmor

Čitamo i družimo se – kutić za čitanje i odmorĐurđevac

0 Učenici smo Osnovne škole Grgura Karlovčana iz Đurđevca, Odjela za učenike s teškoćama u razvoju. Našu školu polazi 36 učenika različitog uzrasta. U školi učimo čitati, pisati, računati, lijepo se ponašati, te usvajamo razne vještine koje će nam pomoći u samostalnom životu. S obzirom da se volimo međusobno družiti i čitati, naša želja je urediti kutić za čitanje i druženje. Do sada smo iz različitih donacija dobili slikovnice i dječje knjige. Ono što nam nedostaje je za to primjereno uređen prostor. U uređenju prostora sudjelovali bismo i mi sami, uz pomoć naših roditelja i učiteljica.
Zeleno cvjetno uređenje parka Čiga u Slakovcu

Zeleno cvjetno uređenje parka Čiga u SlakovcuSlakovec

0 Projekt je zamišljen kao park koji će ukrašavati centar naselja, ali s obzirom da je ovo mjesto gdje ima puno cikloturista (pješaci, biciklisti) u sredini parka biti će postavljen memorijalni podsjetnik na slatku vodu po kojoj je i naselje Slakovec dobilo ime. Projektom su predviđene aktivnosti. Prva aktivnost uključuje sadnju drveća i grmlja - u parku gdje je dio sadnje drveća u sklopu projekta zelena agenda u 2015. godini već započeo, zasadilo bi se još drveća sremza i grmlja. Druga aktivnost bi bila sadnja cvjetnjaka, a sav rad i sadnice je volonterski od mještana. Zatim planiramo i izvedbu jezerca.
Sretan udomitelj = sretno dijete

Sretan udomitelj = sretno dijeteSisak

0 Samo je obitelj, u svim svojim različitim oblicima, jedini prirodni okvir za preživljavanje, zaštitu i razvoj djeteta. Nažalost, brojni su razlozi zbog kojih neka djeca ne mogu rasti uz svoje roditelje i u svojoj primarnoj obitelji. Kada se to dogodi skrb o djetetu preuzima država, koja ima mogućnost izbora alternativne skrbi za dijete, smještajem u udomiteljsku obitelj. Okupili smo udomitelje za djecu s područja Sisačko-moslavačke županije, organizirali za njih edukaciju kako bi se što kvalitetnije skrbili o potrebama djece, a djecu uključili u radionice. Naša završna aktivnost je zajednički odlazak na more što će za većinu djece značiti prvi odlazak na more.
Božić u Cavtatu 2016-2017

Božić u Cavtatu 2016-2017Cavtat

0 Udruga Mame Cavtat organizira Božićne manifestacije u Cavtatu, s ciljem obogaćivanja Božićnog duha u mjestu ponajviše za zabavu djece i očuvanje tradicije kroz radionice ,izložbe i učenje Cavtatskih starih kolendi i običaja. Program je osmišljen da djeca iz cijele općine, ali i županije aktivno sudjeluju u svakoj manifestaciji razvijajući tako svoje kreativne sposobnosti ,upoznavajući se sa tradicijom slavljenja Božića u našim krajevima i ujedno se zabavljaju kroz učenje tradicijskih tehnika i običaja Božića našeg kraja.
Izigrajmo ovisnost

Izigrajmo ovisnostOsijek

0 Udruga za borbu protiv ovisnosti "NE-ovisnost" nastala je 2003. godine na inicijativu rehabilitiranih ovisnika i bavi se borbom protiv ovisnosti o drogama i drugim opojnim sredstvima, alkoholu te kockanju/klađenju. Projektom želimo poboljšati kvalitetu života korisnika Terapijske zajednice Udruge "Ne-ovisnost" te omogućiti svakodnevnu sportsku rekreaciju kroz dovršenje malonogometnog i izgradnju košarkaškog igrališta. Navedeni sportski tereni koristili bi se, osim u svrhe svakodnevne rekreacije, za organizaciju turnira i natjecanja sa korisnicima srodnih organizacija. Također, tereni bi bili otvoreni za korištenje i stanovnicima mjesta Vrbice. Željeli bi naglasiti važnost sporta u psiho-fizičkoj rehabilitaciji te kao pomoć u izgradnji međuljudskih odnosa kako bi se što lakše uključili u društvo kao konstruktivni članovi istog. Sportske aktivnosti će pozitivno utjecati na korisnike te ih još više osnažiti u njihovoj borbi protiv ovisnosti!
I u tami, nismo sami

I u tami, nismo samiVinkovci

0 Ovim projektom potiče se samostalno savladavanje svakodnevnih problema uzrokovanih gubitkom vida kod slijepih osoba, te podizanje kvalitete življenja slijepih osoba, kao i osposobljavanje slijepih za kvalitetan suživot u lokalnoj zajednici. Aktivnosti projekta obuhvaćaju nabavu tiflotehničkih pomagala kao što su govorni toplomjer, govorni tlakomjer, govorna vaga, govorni čitač boja i drugo, bez kojih slijepe osobe zbog gubitka vida ne mogu normalno funkcionirati. Nadalje, projekt obuhvaća organiziranje izleta za članove kako bi se potaknulo njihovo međusobno druženje, obogatio njihov društveni život te kako bi se izveli članovi iz njihove svakodnevice. Osim navedenog, projekt obuhvaća i nabavu materijala za kreativne radionice, kako bi članovi shvatili da iako slijepi mogu svojim rukama napraviti brojne ukrasne i uporabne predmete koje će tada putem izložbene akcije prezentirati lokalnoj zajednici.
Terapijsko jahanje za djecu s teškoćama

Terapijsko jahanje za djecu s teškoćamaNovi Vinodolski

0 Udruga broji oko 30 članova, od toga 13 djece s različitim teškoćama.Terapijsko jahanje je jedna od najkorisnijih fizičkih aktivnost koju djeca s gotovo svim teškoćama mogu provoditi. Terapijskim jahanjem osim što se ublažavaju fizičke teškoće (nepravilno držanje, spazmi i slično), radi se na samopouzdanju i samostalnosti djece, a uz terapijsko jahanje terapeuti mogu raditi i na razvoju mnogih kognitivnih sposobnosti, razvoju govora, komunikacijskih vještina i slično. U našem kraju, na 15ak kilometara udaljenosti od Novog Vinodolskog, postoji odlično jahalište "Audax", opremljeno i za terapijsko jahanje uz stručno vodstvo terapeuta. Iako je cijena terapijskog jahanja za djecu s teškoćama daleko ispod komercijalne cijene jahanja (300kn mjesečno po djetetu za 4h terapijskog jahanja), većini roditelja je i taj izdatak prevelik te ovu aktivnost svom djetetu ne mogu priuštiti. Stoga se obraćamo za pomoć.
Urbanim pčelarstvom do slobode

Urbanim pčelarstvom do slobodeZagreb

0 Udruga za kreativni socijalni rad već dvije godine radi na pokretanju pčelarstva za svoje korisnike. Korisnici Udruge, bivši ovisnici i zatvorenici, bi kao vid resocijalizacije i radne terapije radili na pčelinjaku uz pomoć mentora iz UP "Pčelinjak". Hrvatske šume d.o.o., Šumarija Zagreb su nam dodijelili na korištenje šumu na Savskoj Opatovini gdje bi smjestili pčelinjak. Udruga posjeduje 7 košnica s kojima korisnici već rade. Prikupljenim donacijama skupili smo novac za veći broj košnica i potrebnu opremu. Na dobivenoj parceli želimo postaviti urbani pčelinjak od 30 košnica. S obzirom da je parcela u dosta zapuštenom stanju (šikara) te tamo ima i otpada trebamo organizirati akciju čišćenja i uređenja parcele za postavljanje pčelinjaka.
Rana intervencija za djecu s poremećajima iz autističnog spektra

Rana intervencija za djecu s poremećajima iz autističnog spektraZagreb

0 Autizam se javlja u ranom djetinjstvu i traje cijeli život. Iako djeca s autizmom izgledaju kao i sva ostala djeca, ona ipak imaju znatne teškoće koje postaju sve izrazitije ukoliko se što je moguće prije ne zatraži pomoć stručnjaka i ukoliko se ne uključe u programe rane edukacijsko-rehabilitacijske podrške. Udruga za autizam - Zagreb je opremila sobu za rad s djecom potrebnom opremom i didaktičkim materijalom. Potrebni su nam stručnjaci koji bi kontinuirano pružali usluge rane intervencije i na taj način omogućili djeci s poremećajima iz autističnog spektra integraciju u redovne oblike odgoja i obrazovanja.
Let u šareni svijet

Let u šareni svijetVukovar

0 Svako dijete je posebno i dar s neba, naši mali anđeli, no postoje djeca koja su nešto posebnija od drugih. Oni nemaju posebne potrebe! Imaju potrebe kao i svako drugo dijete. Za razliku od zdravog djeteta jedno takvo posebnije dijete treba podršku pored obitelji svih nas. Potrebno mu je mnogo truda, rada i zalaganja za svaki mali i najmanji pomak. Potrebna im je naša pomoć kako bi imali svoju igraonicu u kojoj bi se igrali, vježbali i radili sa stručnim timom i na taj način osigurali bi im sretnije i kvalitetnije djetinjstvo. Djeca sa kombiniranim tjelesnim i intelektualnim oštećenjem uključena u Brain Gym terapiju koja osigurava maksimalan razvoj postojećih i učenje novih vještina i sposobnosti.
Mali mediteranski vrt u Mokošici

Mali mediteranski vrt u MokošiciMokošica

0 Našim projektom "Mali mediteranski vrt " želimo urediti jedan zapušteni prostor blizu dječjih igrališta i blizu našeg Eko parka Ombla u Mokošici...Kako radimo na ekološkoj edukciji djece već 20 godina i to na volonterskoj osnovi željeli bismo zajedno sa djecom i njihovim roditeljima, prijateljima osmislit Mediteranski vrt ...što znači da bi se sadilo mediteransko raslinje primjereno ovom dijelu obale. Primijetili smo da kada djeca sama sade uz pomoć nas volontera da onda bolje čuvaju zelene oaze i općenito sve raslinje. To smo vidjeli kada smo prije 17 godina započeli naš projekt Eko parka u Mokošici. Djeca ovdje nemaju ni kino ni kazalište ni klizalište lutaka niti plesnjak niti Dom kulture , tako da im uređene zelene površine dobro dođu ....Tijekom niza godina u ekološkoj edukaciji djece primijetili smo da djeca jako vole saditi ...naprosto se svađaju tko će uzeti motiku ili grablje.. Jako bismo se veselili kada bismo uspjeli na ovom vašem Natječaju.
Krojimo svoj uspjeh

Krojimo svoj uspjehŠibenik

0 Pomozimo nezaposlenim mladim ljudima s teškoćama i majkama s invaliditetom da nađu svoje mjesto u svijetu rada. Omogućimo im da osnuju svoju krojačku radionicu gdje će raditi i nuditi svoje proizvode na prodaju. Pružimo ruku ljudima kojima pomoć treba, a oni će svoju radionicu iskoristiti da osamostale sebe i uljepšaju svijet.
Pristupačnost za sve

Pristupačnost za sveDaruvar

0 Uređenje parking mjesta ispred Udruge osoba s invaliditetom kako bi omogućili članovima lakši i nadasve sigurniji pristup.Svakodnevno udrugu posjećuju članovi sa različitim tjelesnim i intelektualnim oštećenjima. Posebnu poteškoću stvaraju transferi osobama u kolicima, slijepim osobama koje trebaju pratnju, roditeljima koji dolaze sa djecom s teškoćama u razvoju kojima treba pomoć pri hodanju, te osobama sa ortopedskim pomagalima.
Opremanje Dnevnog boravka za djecu i mlade s teškoćama

Opremanje Dnevnog boravka za djecu i mlade s teškoćamaNova Gradiška

0 Udruga organizira Dnevni boravak za djecu i mlade s različitim teškoćama (slabovidnost, Down syndrom, nagluhost, cerebralna paraliza, intelektualne teškoće...) i njihove vršnjake bez teškoća, svi korisnici su dobi od 12- 20 godina. Cilj druženja naših korisnika je poticanje i razvijanje tolerancije i različitosti, komunikacije i samopouzdanja. Svakodnevno provodimo 6 radionica: radionica životnih vještina, likovna, pomoć u učenju, hobi, socijalno komunikacijskih vještina i rehabilitaciju putem pokreta. Kako bi se naši korisnici osjećali ugodno u prostoru u kojem borave potreban nam je novi namještaj i manje adaptiranje istog. Djeca s teškoćama su blago i ono najljepše u našem društvu, puni su ljubavi i topline i zbog toga je rad s njima neopisiv užitak. Nadamo se kako će naš projekt naići na razumijevanje i kako ćete pomoći opremiti našu malu i toplu zajednicu.
Leptirići se igraju glinom

Leptirići se igraju glinomVaraždin

0 Mi smo Leptirići! Imamo već pet, a neki i šest godina! U vrtiću nam je zabavno, a najviše volimo izrađivati satove od gline! Trebamo pomoć: nemamo peć za keramiku, a satovi od gline se ne mogu peći u običnoj pećnici!
Živi život - ostani svoj!

Živi život - ostani svoj!Kutina

0 Svi MI, prije ili kasnije, dođemo do kraja. No, u nekim obiteljima taj kraj može biti izuzetno težak. Umirući, koji svoj kraj žele dočekati u krugu obitelji, iziskuju posebnu pažnju i njegu. Mi pomažemo njima i njihovim obiteljima. Jer MI znamo da to može biti bilo tko od nas, jer MI znamo da smo sve to MI. Zaklada Sandra Stojić registrirana je za promicanje i razvoj palijativne skrbi u obitelji. U naš rad ubrajaju se između ostalog i hospicijski kućni posjeti u kojima pomažemo teško oboljelima i članovima njihovih obitelji. Prilikom tih posjeta vidimo oboljele (često starije životne dobi) kojima je potrebna dodatna njega, ali i članove obitelji koji su zanemarili vlastite potrebe. Često zbog izvanrednih troškova koje imaju za lijekove i sl.,nabavku sredstva za osobnu higijenu, higijenu domaćinstva ili kozmetiku stavljaju u drugi plan. Donacijom Vaših proizvoda pomagali bi upravo onima kojima je to najpotrebnije.
Mobilni tim volontera u palijativnoj skrbi

Mobilni tim volontera u palijativnoj skrbiZagreb

0 Pružamo pomoć palijativnim bolesnicima i njihovim obiteljima. Volonteri provode vrijeme sa bolesnikom, te praktičnim savjetima o higijeni, njezi i odnosu prema bolesniku osnažuju obitelj. Naši volonteri ulazeći u domove teško bolesnih osoba pružaju podršku njima i članovima njihovih obitelji, daju im osjećaj da nisu sami i da postoji netko kome se mogu obratiti i tko će razumjeti njihove teškoće. Naš mobilni tim može posredovati i prema institucijama kako bi bolesnici i njihove obitelji ostvarili neka druga izvaninstitucionalna prava koja im pripadaju. Osim toga iz naše posudionice posuđujemo ortopedska pomagala koja su često neophodna, a prilično skupa ukoliko se žele kupiti ili unajmiti. Sva naša pomoć besplatna je za korisnike tako da je dostupna svima bez obzira na materijalno stanje.
Top