dm na volonterskom zadatku

 


dm je s volonterskim aktivnostima započeo 2011. godine kada je kroz različite projekte i aktivnosti velik broj djelatnika dao svoj doprinos zajednici. Također je i povodom obilježavanja Europske godine volontiranja, Hrvatska mreža volonterskih centara 21. rujna 2011. na Međunarodni dan mira, organizirala kampanju „Hrvatska volontira!“ kojom se željelo ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog društva.

 

Povodom Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka, dm je ukazao na važnost očuvanja vodnih bogatstava čišćenjem voda te su djelatnici dm-a vlastitim primjerom pokazali da svatko od nas može dati svoj doprinos zaštiti okoliša.

 

Volonterska akcija "Očistimo hrvatske vode zajedno" započela je u petak 22. ožujka 2013. kada je 97 djelatnika dm-a čistilo zagrebačku Savicu, dok je u subotu 23. ožujka 2013. akcija održana u Šibeniku, Karlovcu, Osijeku i Varaždinu s ukupno 101 volonterom gdje su također uspješno očišćene vodene površine.

 

U 2013. ukupno je na raznim volonterskim aktivnostima sudjelovalo 804 djelatnika dm-a.

 

Svatko je pomogao tamo gdje je smatrao da je njegova pomoć potrebna, pa je tako i veći broj djelatnika dm-a povodom razornih poplava u 2014. odlučio darovati svoje vrijeme i pomoći kako bi se stanje u Gunji nakon teške poplave što prije poboljšalo. Neki su na Zagrebačkom Velesajmu slagali pakete za stanovnike Gunje, dok su se drugi djelatnici, opremljeni kantama, četkama, sredstvima za čišćenje i alatima za uređenje okućnica uputili u Gunju gdje su pomagali u uređenju i čišćenju stambenih prostorija i dvorišta.

Top